utorok 15. júla 2014

čas pšeničného piva a kamarátov (aka pohoda14)

miesto plné pekných ľudí. miesto kde sa ide spať až po tom ako privítate slnko. miesto kde sa tešíte na záchody, lebo sú keramické, čisté, voňavé a z vedľajšej kabínky počujete niekoho si spievať depeche mode. miesto kde sa sprchujete pri zvuku jazzového bandu doliehajúceho z hlavného stage-u. miesto kde stretávate známych ľudí ktorých stretnete iba raz za rok. a keď z neho odídete tak vás naplní melancholická nostalgia.

kto chce nech číta čo sa adamovi páčilo.



pozri modré hory, modré hory hore,
modré hory tam v hmle, tam v diaľke.

neskutočná poézia, neskutočné beaty. po mojich piatich rokoch neopočúvateľného počúvania konečne naživo! zas raz pod RedBullTourBusom (áno reklama! zaslúžia si ju :D) myslím že toto je ekvivalent pôvodného hipsterstva. zaplavení poéziou sedeli v kaviarniach. my zaplavení poéziou stojíme v kluboch a hýbeme sa v melódiách a rytmoch.





žena ktorá dokáže očariť publikum už dosť dlho - kelis - jej koncert, geniálny po hudobnej stránke, vedený jej jedinečným hlasom, pri západe slnka. to je podľa mňa pohoda. myslím že by to chytilo každého kto by tam stál! :)








tento mesiac som ich už raz videl. ale každá ich session je improvizačne originálna. len nasadnúť na bpm a ísť (alebo bežať) :) vec+valihora. keby som bol dievča tak sa jednoznačne do valihoru platonicky zaľúbim. myslím že toto je jeden z topov slovenskej scény.








oni vedia hrať pre takých aký sú oni. niekedy hlboko v noci bolo. a to bol iný svet. svet ink midgeta + pjoniho. škoda že nehrali viac svojich vecí.










poučenie pre mňa: nesúď niekoho live koncerty podľa videí na youtube. tak ako to bolo v prípade tricot. sorry džej, mal si pravdu. úplne ukážkový krásny math rock. pekné dievčatá ktoré vedia aj geniálne hrať.









sonzeiraaaaa! gilles peterson a jeho brazil bam bam bam dj set. brazílske rytmy a melódie. ak chcete zažiť kvalitnú fiestu, toto je ona!







avšak najväčší highlight bola jana kirschner. z anglicka sa vrátila ako vymenená. (doniesla si aj manžela ktorý s ňou hral). jeden z najkvalitnejších albumov na slovensku získal na živo ešte prídavnú hodnotu. myslím že nikto neodišiel z tade nedotknutý. koncert plný silných momentov ktoré dostávali celý dav. niečo na nej je. pre mňa osobne sa táto časť koncertu stala modlitbou.


 









do záverečných titulkov by som rád uviedol týchto ľudí:
(prepáčte že som vám len tak nehanebne ukradol pohodové fotky)

 najviac koncertového času s nimi!

toto dvojhlavé stvorenie vám vedelo načapovať dokonalé pivo a zároveň
 ho v priebehu pár sekúnd nablokovať a pritom sa nonstop usmievať

 katrenkoo :)

 toto je zuz odzadu. nemám jej inú pohodovú fotku 

 stelesnená šialenosť a sloboda tieto dve.

slečna doktorka z indonézie. síce krátke ale veľmi pozitívne stretnutie


_____________________________________________________
nestihol som (a veľmi ma to mrzí): disclosure, zapaska, moderat, lucy rose
vidíme sa budúci rok! :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára